Warning: Undefined array key "JM_PKG" in /home/olivita/domains/olivita.pl/public_html/klasy/produkt/ProduktWielkoscPojemnosc.php on line 13

Warning: Undefined array key "JM_PKG" in /home/olivita/domains/olivita.pl/public_html/klasy/produkt/ProduktWielkoscPojemnosc.php on line 13
Mąka kokosowa 200g
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Frykasy Świdnickie » Chleb dyniowy wysokobiałkowy – mieszanka do wypieku 540g
Kontakt
Hity sklepowe
Systemy płatności
  • tpay.com
Raty/Leasing
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online
Chleb dyniowy wysokobiałkowy – mieszanka do wypieku 540g

Chleb dyniowy wysokobiałkowy – mieszanka do wypieku 540g

Olvita

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 18,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Gwarancja: Producenta

Cena: 11,60 zł

( 5,04 zł / 100 g)


dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 12 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Chleb dyniowy wysokobiałkowy – mieszanka do samodzielnego wypieku chleba.

Składniki: mieszanka (mąka pszenna typ 750, mąka z pestek dyni 15,6%), bezłuskowe pestki dyni ( 11,1%).

Źródłem białka są: maka z pestek dyni oraz pestki dyni. Chleb ma cudowny orzechowy smak z rustykalną, chrupiąca, wypieczoną skórką oraz miękki soczysty miękisz. Wypiek charakteryzuje się użyciem małej ilości drożdży i długim okresem fermentacji.

Zastosowanie:
produkt przeznaczony do samodzielnego wypieku chleba dyniowego wysokobiałkowego wg załączonego przepisu.

Opakowanie zawiera:

  •  480 g mieszanki typu chleb dyniowy wysokobiałkowy Ol’Vita
  • 60 g bezłuskowych pestek dyni Ol’Vita

Musisz dodać tylko:

  • 330 ml wody
  • 10,5 g soli
  • 10,5 g oliwy z oliwy z oliwek
  • 2,25 g świeżych drożdży

I etap:

1. Namocz przez 24 godz. w osobnej, dowolnej ilości wody bezłuskowe pestki dyni.
2. Wymieszaj mieszankę chleba dyniowego wysokobiałkowego Ol’Vita, pestki dyni oraz 285 ml letniej wody i odstaw ciasto na 1 godz. w temperaturze pokojowej.

II etap:.

W 25 ml wody o temperaturze pokojowej rozpuść drożdże, a w kolejnych 20 ml sól.
2. Rozpuszczoną sól oraz drożdże dobrze wymieszaj ręcznie lub robotem z uprzednio przygotowanym ciastem. Ciasto musi odchodzić od miski. Przykryj je wilgotną ściereczką i odstaw na 1 godz. w temperaturze pokojowej. Po 30 min. leżakowania ciasta rozciągnij je i złóż na pół. Czynność powtórz po kolejnych 30 min.
3. Przełóż ciasto do lodówki (temp. 8oC) na 24 godz. (tzw. zimne garownie).

4. Po upływie doby przełóż ciasto do natłuszczonej formy i pozostaw ją bez przykrycia przez 3 godz. w temperaturze pokojowej. Sugerowany wymiar formy do pieczenia: 25 cm x 11 cm.
5. Rozgrzej piekarnik do 250oC, włóż do niego formę z ciastem i piecz przez 10 min. następnie obniż temperaturę do 230oC i piecz przez kolejne 30 – 40 min.
6. Po upieczeniu wyciągnij chleb z formy, skrop skórkę wodą i przykryj ściereczką. Odczekaj, aż ostygnie, zanim zaczniesz go kroić.

Po przyrządzeniu: z mieszanki i wskazanych w załączonym przepisie składników otrzymujemy chleb o wadze 750 g, który zawiera 15 sugerowanych porcji. 1 porcja (kromka) stanowi ok. 50 g.


 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu