Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Kontakt

  • proGSM Radosław Pasek
    ul. Kazimierza Wielkiego 1
    58-100 Świdnica
    NIP: 884-209-94-57
  • E-mail:sklep@olivita.pl
  • Telefon74 853 00 00
    508 241 313
  • Fax74 853 00 00
  • Gadu Gadu2468351
  • Godziny działania sklepupn. - pt. 10.00 - 19.00, w soboty 10.00 - 14.00

Informacje

Bestsellery

Hity sklepowe

Systemy płatności

  • tpay.com

Chmura tagów

» » Kosmetyczny olej z kiełków pszenicy 50 ml
Kosmetyczny olej z kiełków pszenicy 50 ml

Kosmetyczny olej z kiełków pszenicy 50 ml

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 18,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 18,00 zł
Kurier (pobranie) - 18,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Cena: 17,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 17 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Otrzymywany jest z kiełków pszenicy zwyczajnej. Zawiera kwas oleinowy (28%), linolowy (44%), karoteny, witaminy A, D, B, C, składniki mineralne, błonnik, enzymy, fosfolipidy(lecytyna), fitoestrogeny. Polecany do skóry dojrzałej i wrażliwej. Działa przeciwstarzeniowo, przeciwzapalnie, nawilża, uelastycznia skórę, łagodzi podrażnienia.

Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale łatwo przenika do naskórka. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV.

Stosuje się go zwykle w technikach relaksacyjno-upiększających, najczęściej poprzez masaż. Literatura poleca używanie tego oleju w 10% roztworze z innym równie bogatym olejem nośnikowym.

Zalecany do stosowania podczas ciąży w mieszaninie z innym olejem roślinnym (np. jojoba), co zapobiega powstawaniu rozstępów.

Jego zapach jest dosyć mocny, długotrwały i charakterystyczny, ciężki do pokrycia jakimikolwiek olejkami eterycznymi.
  


Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl