Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Kontakt

  • proGSM Radosław Pasek
    ul. Kazimierza Wielkiego 1
    58-100 Świdnica
    NIP: 884-209-94-57
  • E-mail:sklep@olivita.pl
  • Telefon74 853 00 00
    508 241 313
  • Fax74 853 00 00
  • Gadu Gadu2468351
  • Godziny działania sklepupn. - pt. 10.00 - 19.00, w soboty 10.00 - 14.00

Informacje

Bestsellery

Hity sklepowe

Systemy płatności

  • tpay.com

Chmura tagów

» » Kosmetyczny olej z pestek truskawki 30 ml
Kosmetyczny olej z pestek truskawki 30 ml

Kosmetyczny olej z pestek truskawki 30 ml

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 18,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 18,00 zł
Kurier (pobranie) - 18,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Cena: 26,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 26 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Olej zimnotłoczony, nierafinowany, filtrowany otrzymany z nasion truskawki.

Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę, w tym celu należy 3-4 krople oleju wmasować opuszkami palców w oczyszczoną skórę twarzy. Należy masować skórę przez około 30 sekund aż do pełnego wchłonięcia.  Ze względu na wysoką zawartość kwasów nienasyconych polecamy stosować go w produktach kosmetycznych jako substancję czynną w ilości 10-20%.

Olej z nasion truskawki jest znaczącym źródłem anty-oksydantów i gamma-tokoferolu, jest cennym źródłem podstawowych nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, alfa-linolenowego i kwasu oleinowego. Miejscowa aplikacja oleju z truskawek uzupełnia braki niezbędnych kwasów tłuszczowych, których niedobór prowadzi do zwiększenia przeznaskórkowej utraty wody (TEWL). Udowodniono, że deficyt kwasu linolowego powoduje transepidermalne odwodnienie, któremu towarzyszą swędzenie i łuszczenie naskórka.

Olej z pestek truskawki stosowany jest w pielęgnacji skóry suchej uszkodzonej i dojrzałej. Jest łatwo wchłaniany przez skórę, działa nawilżająco, ochronnie i odżywczo i lekko ściągająco.

Olej z pestek truskawki zawiera podobnie jak olej z pestek malin  kwas elagowy (dimer kwasu galusowego). Związek ten należący do grupy polifenoli posiada właściwości przeciwrakowe, zabezpiecza przed mutacją genów a także jest środkiem przeciwbakteryjnym i przeciwwirusowym.

Przechowywanie

Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl