Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Mąki » Mąka migdałowa 250g
Kontakt
Hity sklepowe
Systemy płatności
  • tpay.com
Raty/Leasing
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online
Mąka migdałowa 250g

Mąka migdałowa 250g

Olvita

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 18,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 24,00 zł


dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 24 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
  • Historia zakupów (3)
Składniki: mielone, częściowo odtłuszczone migdały
Obecnie na rynku dostępne są dwa rodzaje mąk migdałowych. Na czym polega różnica?
Mąka migdałowa firmy Ol’Vita wytwarzana jest z częściowo odtłuszczonego, nieblanszowanego i nieprażonego migdała. W efekcie charakteryzuje się beżowym kolorem oraz typowym migdałowym smakiem i zapachem. Do tego jest lekka i puszysta co przekłada się na jakość wypieków i mniejszą tendencję do powstawania zakalców.
Powszechnie dostępnym rodzajem „mąki” migdałowej na rynku jest migdał mielony. Taki produkt zawiera dużo tłuszczu (54 g) i mniej białka (28 g), co przekłada się na wyższą wartość energetyczną (635 kcal/100 g).Dodatkowo jest cięższa i znacznie szybciej ulega jełczeniu. Wypieki mają większą tendencję do tworzenia się zakalców.
Mąka migdałowa Ol’Vita to jeden z najczęściej kupowanych rodzajów mąk. Ze względu na wysokie wartości odżywcze oraz smak i zapach jest bardzo chętnie wykorzystywana w codziennej kuchni. Możliwości jej wykorzystania są szerokie. Zaletą jest możliwość bezpośredniego spożycia bez konieczności wcześniejszej obróbki termicznej. Zawartość białka powyżej 50 g/100 g sprawia, że wykorzystywana jest jako dodatek do wysokobiałkowych koktajli, jogurtów czy batonów dla sportowców. Ponadto dodawana do mieszanek przeznaczonych na: placuszki, muffinki, ciasteczka, naleśniki.
Przygotowując mieszankę do wypieków ciasta czy placuszków warto pamiętać, że mąka ta wytwarzana jest z migdałów, które naturalnie nie zawierają w swym składzie glutenu. Zbyt duży udział mąki w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.

Wartość energetyczna w 100 g produktu 1806 kJ/ 429,2 kcal

Wartość odżywcza w 100 g produktu  
Tłuszcz 15g
W tym  
Kwasy tłuszczowe nasycone 1g
Węglowodany 23g
w tym: cukry 10g
Białko 51g
Sól 0g

 

Przechowywanie:
Ważne, aby produkt był przechowywany w ciemnym chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie:
Worek strunowy
Dostępne opakowania: 250g
Kraj pochodzenia: Polska
Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki
Informacja o alergenach:
W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, włoskie, makadamia, migdały.

Zastosowanie:

Mąka ze względu na swój słodkawy posmak nadaje się do wypieków ciast, ciasteczek, naleśników, chleba, może być również dodatkiem do deserów i jogurtów.


 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klient: Ra...ik, data zakupu 20-03-2018 14:50

Klient: Do...ka, data zakupu 21-02-2015 09:01

Klient: Ur...ka, data zakupu 17-02-2015 17:12

Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu