Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Kontakt

  • proGSM Radosław Pasek
    ul. Kazimierza Wielkiego 1
    58-100 Świdnica
    NIP: 884-209-94-57
  • E-mail:sklep@olivita.pl
  • Telefon74 853 00 00
    508 241 313
  • Fax74 853 00 00
  • Gadu Gadu2468351
  • Godziny działania sklepupn. - pt. 10.00 - 19.00, w soboty 10.00 - 14.00

Informacje

Bestsellery

Hity sklepowe

Systemy płatności

  • Dotpay
  • tpay.com

Chmura tagów

Strona główna1 » Oleje2 » Olej krokoszowy 250 ml tłoczony na zimno, nieoczyszczony
Olej krokoszowy 250 ml tłoczony na zimno, nieoczyszczony

Olej krokoszowy 250 ml tłoczony na zimno, nieoczyszczony

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 18,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 18,00 zł
Kurier (pobranie) - 18,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 19,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 19 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
To wartościowy olej pozyskiwany w wyniku mechanicznego wytłaczania z nasion krokosza barwierskiego. Gatunek tejże rośliny uprawiany był już w starożytności (Egipt, Indie) pod kątem pozyskiwania nasion i kwiatów. Z nasion poprzez mechaniczne wyciskanie pozyskiwano olej, natomiast płatki kwiatów były źródłem silnego barwnika roślinnego (kartymina). Kwiaty Krokosza barwierskiego stosowano także jako afrodyzjak jak i środek o działaniu wykrztuśnym, pobudzającym i przeczyszczającym. Olej z krokosza barwierskiego jest bardzo bogatym źródłem NNKT (Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych). Stosowany w diecie ma podobne właściwości jak olej słonecznikowy. Stosowany w kosmetyce może być bezpośrednio na skórę i końcówki zniszczonych włosów działa, nawilżająco i odżywczo. Olej ten znany jest również jako naturalny depilator. Stosowany minimum przez 6 tygodni na nogi powinien przyczynić się do zredukowania owłosienia. Niestety efekt jest zależny od indywidualnych predyspozycji genetycznych co do stopnia owłosienia.
Olej krokoszowy nieoczyszczony to wartościowy produkt, który wykazuje bogate właściwości lecznicze i profilaktyczne. Wspomaga leczenie układu odpornościowego i chorób układu krążenia, redukuje poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko miażdżycy, udaru mózgu i ataku serca. Ponadto obniża poziom glukozy we krwi, działa wykrztuśnie, zmniejsza uczucie duszności, wspomaga leczenie górnych dróg oddechowych. Dobroczynne właściwości oleju z krokosza zaleca się w celu zmniejszenia objawów menopauzy oraz podczas regulacji cykli miesiączkowych (prostaglandyn zawarty w produkcie zmniejsza ich bolesność). Stosowany w diecie ma podobne działanie jak olej słonecznikowy. Nie wymaga ścisłego dawkowania.

Skład:

W swoim składzie zawiera około: 63-79% wielonienasyconych kwasów tłuszczowych,
14-24% kwasów jedno nienasyconych (omega-9) i tylko 3-10% kwasów tłuszczowych nasyconych.
Bogaty jest również w witaminę E ( około 35 mg/100g produktu) oraz fitosterole.

Zastosowanie:

Jest wykorzystywany do celów spożywczych i kosmetycznych.
W kuchni stosowany do: sałatek, sosów i wszelkich potraw podawanych na zimno.
Nie wymaga ścisłego dawkowania.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl