Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Kontakt

  • proGSM Radosław Pasek
    ul. Kazimierza Wielkiego 1
    58-100 Świdnica
    NIP: 884-209-94-57
  • E-mail:sklep@olivita.pl
  • Telefon74 853 00 00
    508 241 313
  • Fax74 853 00 00
  • Gadu Gadu2468351
  • Godziny działania sklepupn. - pt. 10.00 - 19.00, w soboty 10.00 - 14.00

Informacje

Bestsellery

Hity sklepowe

Systemy płatności

  • tpay.com

Chmura tagów

» » Olej z nasion pietruszki 100 ml tłoczony na zimno, nieoczyszczony
Olej z nasion pietruszki 100 ml tłoczony na zimno, nieoczyszczony

Olej z nasion pietruszki 100 ml tłoczony na zimno, nieoczyszczony

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 18,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 18,00 zł
Kurier (pobranie) - 18,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Cena: 22,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 22 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Olej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia nasion pietruszki. Z uwagi na bogaty skład kwasów tłuszczowych, zwłaszcza kwasu petroselinowego olej z nasion pietruszki jest wykorzystywany w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym, np. jest składnikiem leku na refluks. Olej z nasion pietruszki jest olejem o intensywnym smaku i zapachu pietruszki, świetnie komponuje się w kuchni jako dodatek na zimno, do zup, sosów, i innych potraw. Spożywany bezpośrednio na zimno w niewielkiej ilości (kilka kropel na chleb) zapewnia świeżość oddechu. Wpływa rozluźniająco na stolec regulując wypróżnienia, działa moczopędnie.

Skład

Zawartość oleju w nasionach waha się w granicach 20-24%. Olej w swojej zawartości składa się prawie wyłącznie z kwasów nienasyconych (92-96%) i kwasów nasyconych (2-8% kwas palmitynowy i stearynowy). Wśród kwasów nienasyconych to kwasy jednonienasycone:
oleinowy (8-10%)
kwas petroselinowy (68-72%)
kwasy wielonienasycone: kwas linolowy(16-20%)
kwas γ- linolenowy do 1% oraz witaminy i bioflawonoidy, z których najważniejszą rolę odgrywa mirostazyna.

Zastosowanie

W kosmetyce: stosowany na skórę uelastycznia ją i wybiela plamy.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl