Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Kontakt

  • proGSM Radosław Pasek
    ul. Kazimierza Wielkiego 1
    58-100 Świdnica
    NIP: 884-209-94-57
  • E-mail:sklep@olivita.pl
  • Telefon74 853 00 00
    508 241 313
  • Fax74 853 00 00
  • Gadu Gadu2468351
  • Godziny działania sklepupn. - pt. 10.00 - 19.00, w soboty 10.00 - 14.00

Informacje

Bestsellery

Hity sklepowe

Systemy płatności

  • tpay.com

Chmura tagów

» » Olej z pestek winogron 250 ml
Olej z pestek winogron 250 ml

Olej z pestek winogron 250 ml

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 18,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 18,00 zł
Kurier (pobranie) - 18,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Cena: 38,00 zł

Produkt chwilowo niedostępny w sprzedaży

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 38 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Olej winogronowy tłoczony jest na zimno z pestek czerwonych winogron posiada zielono-żółtą (złotą) barwę o charakterystycznym winogronowo-orzechowym smaku i winogronowym zapachu. Właściwościami sensorycznymi różni się od szeroko dostępnych rafinowanych olejów winogronowych. Regularne spożywanie oleju z uwagi na wysoki skład NNKT przyczynia się do obniżania poziomu „złego” (LDL) cholesterolu we krwi. Natomiast stosunkowo wysoki poziom zawartej w oleju witaminy E przyczynia się do poprawy funkcjonowania mięśni, stawów, oczu, układu krążenia. Olej z pestek winogron nadaje się zarówno do celów spożywczych jak i kosmetycznych.

Skład

Olej winogronowy zimno tłoczony składa się z 83% z kwasów nienasyconych z czego jednonienasyconych 13% i wielonienasyconych 70% kwasów tłuszczowych nasyconych 8-9%. Olej zawiera naturalną witaminę E w ilości 5,14 mg/100ml.

Zastosowanie

W kuchni głównie do stosowania na zimno, np. do sałatek, surówek i innych wykwintnych potraw podawanych na zimno. Nadaje się również do smażenia, cechuje go wysoka temperatura dymienia (powyżej 190°C). Smażone potrawy nie przejmują smaku i zapachu oleju. Stosowany w celach kosmetycznych jest całkowite wchłaniany przez skórę sprawiając iż pozostawia ją nawilżoną i przyjemną w dotyku. Na skórze nie pozostawia tłustego filmu. Olej zawiera w swym składzie związki będące silnymi antyutleniaczami, tzw procyjanidy . W skali ORAC 740 µmol TE/100g ( metoda ORAC FL)
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl