Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Naturalne kosmetyki » Kosmetyczny olej z pestek winogron 50 ml
Kontakt
  • proGSM Radosław Pasek
  • proGSM Radosław Pasek
    ul. Kazimierza Wielkiego 1
    58-100 Świdnica
    NIP: 884-209-94-57

  • E-mail:sklep@olivita.pl
  • Telefon74 853 00 00
    508 241 313
  • Fax74 853 00 00
  • Gadu Gadu2468351
  • Godziny działania sklepupn. - pt. 10.00 - 19.00, w soboty 10.00 - 14.00
Hity sklepowe
Systemy płatności
  • Dotpay
  • tpay.com
Raty/Leasing
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online
Chmura tagów
Kosmetyczny olej z pestek winogron 50 ml

Kosmetyczny olej z pestek winogron 50 ml

Olvita

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 18,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 18,00 zł
Kurier (pobranie) - 18,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Cena: 20,50 zł

iLeasing
iRaty
Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 21 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne i przeciwstarzeniowe olej z pestek winogron powinien znaleźć się w każdym domowym SPA. Olej z pestek winogron  nadaje się do pielęgnacji  każdego rodzaju cery, włączając w to cerę naczynkową. Doskonale nawilża, uelastycznia  i odżywia. Zapobiega powstawaniu zmarszczek i zwiotczeniu skóry.  Dlatego jest niezbędny w pielęgnacji cery suchej i dojrzałej. W przypadku cery tłustej, mieszanej i trądzikowej olej z pestek winogron reguluje wydzielanie sebum, powoduje zmniejszanie się porów, bez ich jednoczesnego zatykania. W cerze naczynkowej zmniejsza czerwone „pajączki”. Olej z pestek winogron wykorzystuje się także do masażu ciała oraz pielęgnacji włosów.Oferuje bardzo dobre właściwości zmiękczające, przeciwalergiczne, ochronne, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Działa lekko ściągająco, co wygładza skórę i nadaje jej sprężystości. Szczególnie widoczne efekty poprawy kondycji skóry widoczne są wokół oczu i ust.

Olej składa się w głównej mierze z kwasu linolowego (60 – 75%), kwasu palmitynowego (15-28%) i kwasu palmitynowego (5-9%). Zawiera dużą ilość witaminy E, a także beta-karoten, witaminy C i D. Istotnym składnikiem dla właściwości oleju winogronowego są proantocyjanidyny. Są to najsilniejsze naturalne antyoksydanty. Mają one szerokie spektrum aktywności biologicznej, między innymi neutralizują toksyczne wolne rodniki, zapobiegają uszkodzeniom skóry powodowanymi przez promieniowanie UV, zmniejszają objawy alergii, działają przeciwnowotworowo, stymulują odnowę komórek, spowalniają proces starzenia się.

Olej winogronowy jest pomocny w przypadku blizn, rozstępów, żylaków, pajączków, dla zwiększenia elastyczności skóry, zmarszczek i opuchlizny wokół oczu. Jest dobrym wyborem dla produktów przeciwstarzeniowych, regeneracyjnych, dla skóry zniszczonej, skłonnej do przetłuszczania się i trądziku.

W formułach kosmetycznych może być stosowany w stężeniu od 1 do 100%. Jest bardzo dobrym olejem bazowy dla mieszanek z innymi olejami i dla olejków eterycznych (zapachowych). Nadaje się do masażu, także bez żadnych dodatków.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu