Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Kontakt

  • proGSM Radosław Pasek
    ul. Kazimierza Wielkiego 1
    58-100 Świdnica
    NIP: 884-209-94-57
  • E-mail:sklep@olivita.pl
  • Telefon74 853 00 00
    508 241 313
  • Fax74 853 00 00
  • Gadu Gadu2468351
  • Godziny działania sklepupn. - pt. 10.00 - 19.00, w soboty 10.00 - 14.00

Informacje

Bestsellery

Hity sklepowe

Systemy płatności

  • tpay.com

Chmura tagów

» » Olej rzepakowy 500 ml tłoczony na zimno nieoczyszczony
Olej rzepakowy 500 ml tłoczony na zimno nieoczyszczony

Olej rzepakowy 500 ml tłoczony na zimno nieoczyszczony

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 18,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 18,00 zł
Kurier (pobranie) - 18,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Cena: 15,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 15 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia „na zimno”, pozyskujemy olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. „olej dziewiczy”. Tym samym w oleju pozostają wszystkie naturalne składniki, jak: witaminy, lecytyna oraz NNKT ( Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe). Olej jest w 100 % naturalny, nie posiada w składzie dodatkowych antyutleniaczy, konserwantów oraz barwników. Olej powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych nasion rzepaku pochodzących od okolicznych rolników. Jako firma specjalizująca się w skupie zbóż i rzepaku, kontrolujemy uprawę rzepaku począwszy od zasiewu, aż po jego zbiór. Tak pozyskane nasiona po wytłoczeniu przekładają się na jakość oleju i jego bardzo dobry skład, co potwierdzają liczne badania przeprowadzane przez laboratorium wyższej uczelni. Intensywnie żółta, złocista barwa oleju rzepakowego oraz jego charakterystyczny smak i wysoka jakość czynią go produktem chętnie kupowanym przez naszych klientów. Olej rzepakowy za sprawą dużej zawartości kwasu tłuszczowego omega-9 jest nazywany ”oliwką północy”. Jego oddziaływanie zdrowotne jest porównywalne ze stosowaniem w diecie oliwy z oliwek tłoczonej na zimno.
Warto zauważyć iż witamina E jest silnym antyutleniaczem, niezbędnym do „wymiatania” z naszego organizmu wolnych rodników. Ponadto przyśpiesza gojenie się ran oraz poprawia ukrwienie skóry. Należy także podkreślić iż naturalna witamina E jest 2 razy bardziej skuteczna w działaniu od wit. E syntetycznej. Od wielu lat prowadzone są badania w kierunku prawidłowego odżywiania się i jego wpływu na stan zdrowia człowieka. Liczne doniesienia medyczne informują o korzystnym wpływie NNKT , m.in. wspomagają: obniżenie poziomu „ złego” cholesterolu, zapobieganiu miażdżycy i udarom mózgu, oraz zmniejszają ryzyko zawału serca. Bardzo istotną informacją jest fakt, iż wprowadzenie do diety kwasów omega-3 hamuje rozrost nowotworów. Warto również podkreślić ,iż olej rzepakowy posiada bardzo dobre proporcje pomiędzy występującymi w nim kwasami tłuszczowymi, tj: omega-3, omaga-6 i omega-9.Dlatego też olej rzepakowy określany jest olejem o zrównoważonym składzie kwasów tłuszczowych.

Jest nam niezmiernie miło poinformować Państwa że firma OLVITA otrzymała nagrodę "Perła roku" za produkt regionalny ŚLĘŻAŃSKI OLEJ RZEPAKOWY ZIMNO TŁOCZONY. Ta prestiżowa nagroda jest dla nas wielkim wyróżnieniem i zarazem potwierdzeniem najwyższej jakości naszego produktu.

Skład

Poza bogactwem NNKT w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno możemy również odnaleźć cenne witaminy : A,E,D,K. Olej rzepakowy zawiera około 30 mg/100g produktu naturalnej witaminy E. Olej rzepakowy zawiera też  niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT, głównie kwas oleinowy ok. 60%, linolowy ok. 20 %( omega -6 ) i linolenowy 10 % (omega -3), a więc w swym składzie jest bardzo podobny do oliwy z oliwek, która jednak zawiera mniej kwasów nienasyconych.

W oleju rzepakowym NNKT występują w idealnych proporcjach. Taki skład kwasów tłuszczowych wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu i wspomaga jednocześnie wydalanie złego cholesterolu (LDL).

Zastosowanie

Jako że jest olejem raczej uniwersalnym w zastosowaniu, śmiało możemy go stosować do: sałatek, surówek, potraw przyrządzanych na zimno i gorąco, śledzi oraz majonezu. Można stosować go do krótkotrwałego podgrzewania na patelni, jednakże na małym ogniu. Należy jednak pamiętać iż wysoka temperatura powoduje utlenianie się drogocennych NNKT.


Olej rzepakowy:
- przeciwdziała miażdżycy,
- zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia choroby mięśnia sercowego,
- łagodzi objawy choroby zapalenia stawów.
- jak większość olejów tłoczonych "na zimno", reguluje przemianę materii.
Oprócz właściwości leczniczych, ze względu na walory smakowe, zyskuje uznanie w branży spożywczej. Wykorzystywany do przygotowania takich potraw jak kapusta, śledzie, surówki, sałatki, ryby, racuchy i inne. Ponadto doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia i krótkiego smażenia.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl